Vyhrála vlastní cenu
„Jablko nepadá daleko od stromu“, bylo motto naší jablečné akce pro rodiče s dětmi. Ale co byste měli z toho, že vám popíšeme, kdy, co a jak…..bylo fajn. My jsme se rozhodli, že se s vámi raději podělíme o recept výherního pokrmu. A co že bylo tou lákavou výhrou za vlastně připravený pokrm z jablek? Ano správně, demižon, čeho jiného než jablečného moštu, který nám do soutěže věnovala paní Sládková. Že už víte, kdo ho vyhrál?
Jablečné crumble
Suroviny pro 4 osoby
4jablka, 150g cukru, 100g mouky, 90g másla, 30g drcených mandlí, 1 lžička skořice, sůl
- Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky. Smíchejte je se skořicí a 50g cukru.
- Jablka orestujte na prudkém ohni na troše másla 50g cukru. Po 6 až 7minutách je vysypte do zapékací formy.
- Ve větší míse rukama promíchejte zbylé máslo, cukr, mouku, drcené mandle a špetku soli tak, aby vznikla drobenka.
- Drobenkou zasypte jablka a pečte 25 minut na 180 °C.
Tip od naší výherkyně, použila cukr Muscovado a drcený kardamon, dobrou chuť.